perjantai 1. maaliskuuta 2013

Reunion

Se on täällä nyt - nimittäin rakas huiluni! <3 Sain rakkaan soittimen Tartoon pitkän tauon jälkeen kun siskoni kävi hiihtolomallaan (joillain onnekkailla sellainen on...) moikkaamassa minua ja Wä:tä :) Tänään oli eka kunnon soittokerta piiiitkään aikaan ja kyllä ärsyttää huomata että niin se taito vaan katoaa kun sitä ei pidä yllä! Nyt ajattelin ottaa kevään aikana menetetyn ajan takaisin ja soitella vanhoja lempparietydejä ja sonaatteja, eksyipä Tartoon tuotujen nuottien mukaan myös "Danse de la Chevre" (toivottavasti kirjoitin sinne päin..) eli huilistien melkoisen tunnettu soolokappale jossa allekirjoittaneella riittää vielä vähän tekemistä. Sanotaan vaikka että vaikka soitinkin aikanani musiikkiopistotason tutkinnon niin tämä kappale ei kuulunut tutkinto-ohjelmistoon, se olisi ollut mukana vasta seuraavaksi suoritettavassa ammattiin tähtäävässä tutkinnossa :D Mutta mukava pikkuhiljaa taas lämmitellä unohtunutta taitoa ja osasin sentään jotain soitella, toivotaan että loputkin palautuu ajan kanssa :)


ikioma huilu ja tämän hetken projektisoolo

Viime viikolla täällä kävi tosiaan vieraita kun siskoni vietti osan lomastaan Tartosta. Mukanaan huilun lisäksi hän toi paljon ihania terveisiä ja tuliaisia Suomesta :) Nyt kaapit ovat täynnä salmiakkia, kasvisvalmisruokaa, Elovena -valmispuuroja, ja muita pikkujuttuja joita täällä asuessa alkaa kaipaamaan ja arvostamaan :) Nyt arki on palautunut Tartoon kun olemme jälleen Wä:n kanssa kahdestaan asuttamassa tätä yksiötä ja meillä koulu jatkuu ja on jatkunut koko ajan ilman minkäänlaisia lomia.
Wä pääsi lenkille välillä muussakin seurassa kuin pelkästään allekirjoittaneen kanssa :)
Todistaakseni että kyllä täällä vielä opiskellaankin otin muutaman kuvan tämän päivän opiskeluannoksesta (sama setti on ollut enemmän ja vähemmän joka päivä tällä viikolla) :

Immunologia


Söötmine eli ruokinta- ja rehulaskuja. Tässä laskettiin rukiin ravintoarvoja eri eläimillä.


Söötmisen opettaja jakoi suomalaisille monisteen rehujen arvojen laskemisesta Suomessa :)

Lisää immunologiaa ja adaptiivisen immuniteetin kaavio
Lisäksi ohjelmassa on fysiologian välitenttiin lukemista (ensi viikolla siis fysiologia ja immun välitentit) aiheena ruuansulatus, hengitys ja endokriinielinten fysiologia. Kaiken tämän ajan...



... Rakas koirani tekee tätä :D Toisilla on vähän rennompaa :)
Tartoon tuli jo melkeen kevät kun eilen terassin lumet sulivat tunniksi pois. Sitä riemua ei kestänyt kauaa sillä illalla lumi palasi tähän aamuun saakka kestävän pyryn muodossa. Nyt kaduilla on jotain veden ja lumen välimuotoa ja huomenna pitäisi olla taas pakkasta. Voisi jo päättää että onko nyt kevät vai talvi, itse kannatan jo jälkimmäistä! En jaksa enää odottaa että asfaltti tulee näkyviin ja saa alkaa käyttää taas kesäkenkiä :D Tähän menee ehkä muutama viikko (virallinen sääsivusto sanoi että kevät tulee 18 päivän päästä, jeee!), mutta kohta Tartossa on kevät ja koulun jälkeen ehtii vielä valoisaan aikaan koiran kanssa lenkille :) Ihanaa kevään odotusta ja laittakaahan kysymyksiä tänne blogiin tai mailiin jos haluatte tietää lisää opiskelemaan hakemisesta tai Tartossa asumisen käytännön asioista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti