torstai 12. joulukuuta 2013

9 päivää Suomeen

Aika todella kuluu nopeasti kun on tarpeeksi tenttejä ja muuta tekemistä - tänään huomasin että 9 päivän päästä olen jo Suomessa ja kahden viikon päästä tänään joulu on jo ohi! Syksy on mennyt todella nopeasti, luultavasti osittain myös sen takia että koulussa aineet ovat aina vaan enemmän käytäntöä ja liittyvät koko ajan oleellisemmin tulevaan ammattiin, tai siis nyt sen yhteyden huomaa selvemmin :)

Tämän viikon kaksi tenttiä on jo hoidettu alta pois, farmakologia meni oikeinkin mukavasti ja arvosanaksi siitä A, siemennyksen välitentistä ei arvosanoja jaettu, vaan kaikki läpäisseet saavat "sooritatud" -merkinnän omiin tietoihinsa. Eilen oli vielä täysi koulupäivä sisältäen endokrinologian labran, jossa teimme hormonien (progesteroni) määritystä maidosta. Päivä jatkui vielä hevosten diagnostiikan viimeisellä luennolla, jossa aiheena oli hevosen neurologinen tutkimus. Päivän lopussa diagnostiikan praksalla käytiin läpi hevosen ähkyn eri syitä ja katselimme videoita ähkyn oireista. Koulun jälkeen suuntasimme Lõunakeskuseen joululahjaostoksille ja sieltä vielä Vetcare -yrityksen tilaisuuteen, jossa yritys esitteli toimintaansa ja tuotteita niin eläinlääkäreille kuin lemmikin omistajillekin. Esityksessä alkoi olla jo paljon tuttua nyt kun farmakologian yleisosa on suoritettu, jälleen kerran oli mukava huomata kuinka opittu soveltuu sitten praktiikkaelämään :) Tilaisuus oli merkittävä meille kolmosille myös siksi että Vetcare tukee opiskeluamme lahjoittamalla meille stetoskoopit. Näitä on ihmetelty eilen ja tänään, harmi kun oma mallikoira on jo Suomessa ;)

stetoskooppi ja otoskooppi, jolla pääsee tutkimaan korvia :)


Mutta on tänään tehty muutakin kuin leikitty uusilla stetareilla. Ensi viikolla olisi vielä kolmen tentin rutistus ennen perjantaina alkavaa joululomaa. Maanantaina olisi hevosten diagnostiikkaa, keskiviikkona endokrinologian viimeinen osatentti ja perjantaina vielä eläinterveydenhoidon tentti. Tämä päivä kului pitkälle endokrinologian parissa, sillä alue on näistä tenteistä laajin ja ainakin minulla kuluu eri hormonien mekanismien sisäistämiseen jonkun verran aikaa. Outoa kun saa lukea päivän putkeen ilman että koira pyytää väliin lenkkiä. Toisaalta tauot jäävät valitettavan lyhyiksi kun ei ole kaveria tauottamassa opiskelua... Mutta tämä ratkaisu on onneksi väliaikainen, keväällä minulla on täällä taas oma personal traineri liikuttamassa :)



Mutta koko viikonloppua ei ole tietenkään tarkoitus käyttää opiskeluun! Ostimme luokkakaverini kanssa liput breaktanssin maailmanmestaruusfinaaliin (Battle of EST) ja sunnuntaina on luvassa joulutunnelman viritystä Pähkinänsärkijä -baletin parissa Vanemuisella, tanssin täyteinen viikonloppu siis! :) Jospa sieltä saisi taas uutta intoa lähteä itsekin takaisin balettitunneille? :D

1 kommentti:

  1. Heippa! Luin muutamassa päivässä koko blogisi läpi ja halusin kiittää hyvästä blogista :) Yritä ehtiä kaiken kiireen keskellä kirjoittaa tätäkin, meni nimittäin heti kirjanmerkkeihin tämä ja varmasti tulen jatkossakin kurkkimaan, onko tullut uutta tekstiä. Luen itse suomen elukan pääsykokeisiin ja olen käyttänyt blogiasi taukolukemisena. Hyvin on nostattanut motivaatiota, vaikka onkin kyse eri maan elukasta. Hauskaa kevättä!

    VastaaPoista