torstai 18. elokuuta 2011

Asioiden hoitoa Suomen puolella

Ylihuomenna lauantaina koittaa vihdoin lähtöpäivä ja sunnuntaina alkaa viron opiskelu kielikurssilla Tartossa! Oleen viime päivät kasaillut tavaroita huoneestani ja hämmästynyt todella paljon siitä, kuinka paljon roinaa yksi ihminen saa muutamassa vuodessa kerättyä! Onneksi vielä ei kuitenkaan tarvitse muuttaa, vaan lauantaina kanssani Tartoon matkustaa vain kahden viikon tavarat ja loput tulen hakemaan kielikurssin päätyttyä. :) Ajattelin keräillä tähän julkaisuun asioita, joita olen hoitanut kuntoon näin jo ennen lähtöä ja mitä minun on vielä järjesteltävä kun pääsen uudelle kotipaikkakunnalleni.

Suomessa hoidetut asiat:
- opintotukihakemus KELA:lle
- hakemus Suomen sosiaaliturvan piirissä pysymisestä KELA:lle
- EU -sairaanhoitokortin tilaus KELA:lta
- Tarton kartan hankinta (edesauttaa kivasti kaupungin hahmottamista ja asunnon etsintää, en löytänyt netistä kätevää karttaa!)
- Viron sanakirjan osto (ilmeisesti virosta on olemassa vain taskumuotoinen sanakirja, korjatkaa jos tiedätte jotain muuta!?)
- Asunnon etsintä (alkuun oli todella turhauttavaa etsiä kämppää Suomesta käsin), asunto löytyi lopulta melkoisen onnenkantamoisen kautta! :)
- väliaikaisen asumismuodon hankkiminen (oma asunto vapautuu viikon päästä Viroon saapumisestani), löytyi suolet.fi -sivuston foorumilta
- Poissaoloilmoitus edelliseen yliopistopaikkaan kotieläintieteelle
- Vakuutukset kuntoon (minulle tarjottiin matkustajan vakuutus ja tapaturmavakuutus, johon siis kuuluu matkustus suomen ja viron välillä ja koululla tapahtuneet vahingot. Yksi ero suomalaisen ja virolaisen koulun välillä on se että EMÜ:n opiskelijoilla ei ole vakuutuksia koulun puolesta!)
- Kielikurssin maksu
- Laivalipun osto
- Visa Electronin uusinta (ei siis pakollinen jos kortissa on voimassaoloaikaa tarpeeksi!)
- Latina-suomi (lääketieteen)sanakirjan tilaus booky.fi:stä
- Vanhan kämpän avainten luovutus ja uusien noutaminen
- Muuttolaatikoiden hankinta
- Labratakin osto Imagewearista
(-Jos koira matkaisi mukana, sille pitäisi hommata passi ja päiivittää rokotustiedot, ehkä vielä jossain vaiheessa piskikin vierailee virossa ;D)

Tartossa vielä:
- Rokotukset kuntoon (ainakin hepatiitit, puutiaisaivokuume ja rabies..)
- ISIC -opiskelijakortti
- Pankkitilin avaus
- Oleskelulupa l. elamisluba Virossa (edellyttää mm. vuokra-asunnon omistajien suostumusta ym.)
- Oleskeluluvan jälkeen hankitaan virolainen henkilöllisyystodistus eli ID -kortti
- Puhelinliittymä Viroon (monet ovat suositelleet prepaid -ratkaisua, koska kiinteä kännykkäliittymä edellyttää viroilaista henkkaria, missä taas kestää hetki ennnen kuin sen saa käsiinsä..)
- Läsnäoloilmoittautuminen

Huh, lista vaikuttaa pitemmältä kuin olin suunnitellut ja tästäkin on varmasti unohtunut jotain! Ei siis mikään ihme että viime päivinä on saanut juoksennella kaupungilla hoitamassa asioita :D Huomenna ajattelin viettää viimeisen kokonaisenn suomipäiväni ihan vaan kotona koiran, pakkailun ja muutaman ihanan DVD:n parissa. Lauantaina heti aamusta on sitten lähtö kohti terminaalia ja unelmien ammattia, kieltämättä alkaa jo jännittää mutta vain hyvällä tavalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti