keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Takaisin uuteen arkeen

Kirjoitan myös tätä tekstiä meren päällä koneeni muistiin siirtääkseni sen myöhemmin blogiin luettavaksi. Voi olla että tarvitsen tällaisia toimettomia hetkiä kirjoitellakseni blogiini! Ainakin nämä ensimmäiset viikot ovat olleet todella tapahtumia täynnä, kun kielikurssin ja koulun lisäksi on pitänyt hoitaa paperisotaa esimerkiksi KELA:n suuntaan ja hoitaa muuttoa ja yleisesti elämän perustamista Tartoon. Nyt näyttää kyllä siltä että kaikki on niin hallinnassa kuin vain voi ja opiskeluarki alkaa asettua urilleen, sitä on kyllä jo odotettukin :) 

Viikonloppu Suomessa on aivan liian lyhyt aika, sillä yhteen suuntaan matkustaminen (omalle kotipaikkakunnalleni) vie aikaa noin kuusi tuntia väliodotteluineen. Siksipä perjantain voi laskea heti pois laskuista viikonloppua suunnitellessa: kemian labra loppuu klo 14 ja jos pääsen suoraan lähtemään, olen kotona kahdeksan ja yhdeksän välillä, riippuen eri kulkuneuvojen aikatauluista. Tästä pikkuseikasta huolimatta matkasimme lauantaiaamuna (herätys klo 6, hyvästi viikonlopun lepo ;D) Etelä-Pohjanmaan visiitille Tuurin kyläkauppaan. (Matka oli yllätys vuosia täyttävälle ystävällemme:)) Aikainen herätys ja vähäinen lepo palkittiin kuitenkin hyvällä seuralla ja totaalisella lomalla Tarton kuvioista, ei todellakaan voi valittaa! Tämän sunnuntaipäivän olen sattuneesta syytä vain matkustanut: Tuuri-koti-satama-Tallinna-Tarton bussijaama-Tarton koti on tämän päivän kulkureitti. Kello on nyt 19.40 ja olen tänään kotona luultavasti klo 23 aikoihin… Luulen että ensi viikonlopun (jolloin tulen Suomeen esittämään koirani kehässä, kerron miten kävi) jälkeen matkailukiintiöni on vähäksi aikaa täytetty ja voin täysillä keskittyä eläinlääkikseen. Suomi-Viro -välin reissaaminen verottaa kuitenkin reippaasti aikaa itsenäiseltä opiskelulta.

Mieleeni tuli vielä jakaa tekemiäni huomioita tuleville eläinlääkissukupolville: Tartossa polkupyörä eli jalgratas on ehdottoman kätevä liikuttaessa paikasta A paikkaan B. Itselläni ei valitettavasti ole vielä pyörää ja olen huomannut että Tarto ei ole ensimmäinen paikka josta lähtisin ostamaan pyörää. Edullisemmaksi tulee luultavasti pakata pyörä muuttokuorman päälle! Pyörän mukana tulee ehdottomasti hankkia hyvä lukko ja varmistaa että pyörää voi kotona säilyttää muualla kuin kadun varrella. Yleensä asuntoihin kuuluu jonkinlainen varasto tai lukittu sisäpiha, jossa pyörä pysyy paremmin paikoillaan. Toivon että kun saan autollisia vierailijoita Suomesta, voisin järjestellä itselleni vähän kätevämmän kulkupelin kuin tavallinen apostolinkyyti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti