keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Plana dorsalia, planum transversale, planum medianum...

Tänään sain siirrettyä kaksi edellistäkin päivitystä blogin puolelle. Nettiyhteyteni on eiliseen päivään asti ollut niin takkuileva että päätin odottaa kunnes saan asuntooni kiinteän netin. Eilen se ilon päivä vihdoin koitti ja mahdollisti koneen tehokkaamman käytön, toivonpa että se tarkoittaa myös ahkerampaa päivittelyä opiskelun sujumisesta! ;)

Lopetin juuri anatomisten suuntien ja makroanatomian perusteiden pänttäämisen ja sattuneesta syystä päässä ei ole juuri muuta kuin termejä viroksi ja latinaksi ja niiden ometekoisia suomennoksia (pitää vielä tarkistella jostain että menivätkö suomennosveikkaukset sinne päinkään ;)) En vain voi ihmetellä tarpeeksi, kuinka äkkiä aika kuluu! Tuntuu kuin vasta viikko sitten olisin tullut Viroon mitään kielestä tai maasta tietämättömänä, mutta niin sitä vaan jo istuskellaan luennoilla, ymmärretään opettajien puhetta ja palautellaan ülesandeja eli tehtäviä eesti keeles, melkoisen hurjaa!  Tätä lueskelin viimeksi monisteistani:

"Rinaõõt vooderdavat serooskesta nimetatakse rinnakelmeks ehk pleuraks (pleura) ja kõhuõõne seeroskesta kõhukelmeks ehk peritoneumiks (peritoneum) "

Eli opiskelu viroksi ei todellakaan ole mission impossible!

Koulukirjoista ajattelin kertoilla sen verran että ainakin tähän mennessä mitään kirjahankintoja ei ole käynyt ilmi. Vanhemmatkin opiskelijat ovat sanoneet että vaikka ostaisikin "ylimääräistä" kirjallisuutta omatoimisesti, ei sen lukemiselle jää juuri aikaa. Anatomian koko kirjasarja (11 kirjaa, n. 5€/kpl) on mahdollista hankkia ainoastaan ülikoolilta, sillä se on opettajamme käsialaa. Vaikka alan kirjallisuutta ei ole vielä tarpeellista hankkia, olen jo alkanut haaveilla (kuten varmasti kaikki muutkin loomaarstin alut) omasta Königistä:




Kyseistä kirjaa käytetään ahkerammin Suomen eläinlääkiksen tukimateriaalina ja eläinlääkärien ammattikirjallisuutena. Kirjalla on kuitenkin hintaa suolaiset 200 euroa ja se ei todella ole tarpeellinen vielä ensimmäisellä vuodella, joten luulen että ehdin suunnittelemaan kirjan ostoa vielä muutaman tovin, joskus sitten :)


Huomenna on toinen kouluviikon kahdesta kahdeksan aamuista ja koulussa vietetäänkin koko huominen päivä, klo 16 asti. Sen päälle kun kertailee ja suomentaa luentoprujuja, päivä alkaa olla paketissa. Perjantaina vuorossa on järjestyksessään toinen kemian laboratorio (joka on kylläkin vielä enemmän luentoa kuin käytäntöä) ja suoraan koulusta suuntaan toista viikkoa peräkkäin Tallinnaan ja siitä lahden yli Suomeen. Lauantaina pääsemme koiran kanssa kehään, tällä kertaa näyttelypuolelle. Saa nähdä kuinka menee pitkän tauon jälkeen (näyttely on todellakin jäänyt tokoilun jalkoihin) ja ihan ilman treenailuja, kuulumisia siitäkin tulee varmasti tänne :)


Niin ja yritän kyllä lisätä kuvia blogipäivityksiini, kunhan kamera alkaa seurata mukana!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti