sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Mätsäripäivä

Tänään aamupäivä kului mukavasti koiraharrastuksen parissa Suolet ry:n järjestämässä Match Show'ssa. Vaikka oma koira onkin Suomen puolella, pääsin itsekin kiertämään kehää opiskelijakollegani toisen chihuahuan kanssa. Olimme kerran aikaisemmin päässeet hieman harjoittelemaan näyttelykuvioita ja tänään kaikki sujuikin jo huomattavasti paremmin kuin ihan aluksi :) Lainakoirani esiintyi lopulta niin edukseen että sijoittui pentujen luokassa sinisten nauhojen 2. sijalle! Allekirjoittanut handleri sai saavutuksesta muistoksi koiran motivointipallon (jonka lainakoirani oikeastaan voitti), sillä se taitaa olla hieman suuri chihujen käytöön mutta juuri sopiva kultaisellenoutajalleni Suomessa, kiitos vielä siitä :)

Koko viikonlopun ajan hyvä aikeeni on ollut opiskella anatomiaa eteenpäin, mutta olen onnistunut pakottamaan itseni etenemään vain kaksi kuvaa. Vaikka koe on vasta muutaman viikon päästä, sisäistettävää on niin paljon että pänttäys olisi hyvä aloittaa jo kunnolla. Jos sitä vaikka tämän kirjoittelun jälkeen taas asennoituisi. Muutaman vahearvestuksen kokemuksella on sanottava että kolme viikkoa on tiivis tahti opiskella jokin laaja aihealue luita ja niiden teoriaa, sillä näiden jaksojen välillä ei ole yhtään taukoa. Nämä pikkukokeet eivät kuitenkaan ole mitään verrattuna joulun jälkeiseen eksamiin, jossa tulisi hallita oikeastaan kaikki luut teorioineen ja lisäksi eläinääketieteen historiaa, jota opettajamme haluaa painottaa. Tiedänpähän missä merkeissä ainakin osa joululomasta vietetään, toisaalta olen suunnitellut että osan lomasta olen ihan ajattelematta koulua ja nautin vain siitä että saan olla pitemmän jakson Suomessa!

Eilen sain aikaiseksi lähteä metsästämään päiväpeittoa, mattoa ja muuta  pientä sisustustavaraa. Olen jo aikaisemmin käynyt etsimässä niitä ympäriinsä, esimerkiksi Lõunakeskuksesta ja Prismasta, mutta virolainen tyyli ei ole kohdannut tarpeeksi omani kanssa. Eilen oli vuorossa kauppakeskus Eeden, jossa on muun muassa tuttu Jysk -huonekaluliike. Sieltä mukaan tarttui vihdoinkin ok päiväpeitto ja matto. Lisäksi muista liikkeistä löytyi kaikkea pientä kivaa kuten kynttilöitä. Kämppäni on enää muutaman maton ja yhden sohvapöydän päässä omalta kodilta näyttämisestä :D Toiveena olisi löytää loputkin tavarat ensi viikonloppuna kun saan vieraita Suomesta, perheeni tulee siis ihmettelemään kämppääni ja Tartoa :)

Tarton ilma on muuttunut äkkiä syksyiseksi. Tänään mätsäreistä tullessa ilma oli täynnä vesisumua ja välillä sataa enemmänkin. Puiden lehdet ovat huomaamatta muuttuneet keltaisiksi ja osa puista on jo pudottanut lehtensä. Lisäksi olen varma että eilen vesitihkun seassa näkyi muutamia lumihiutaleentapaisia, eli ilmakin on kylmenemässä. Mutta on syksy ihanakin vuodenaika, silloin voi luvan kanssa pysytellä sisätiloissa ja täyttää kaikki pöytäpinnat kynttilöillä heti iltahämärässä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti