keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Teho-oppimista

Tämänpäiväinen anatomian luento todella motivoi kiristämään omaa lukutahtia: ensin luennoitsijamme lopetteli diaesityksensä pään luista, jotka ovat seuraavan välitenttimme aiheena kolmen viikon päästä. Heti perään jatkettiin aiheesta liigesed eli nivelet ja ym eläintä koossa pitävät kokonaisuudet. Meillä on siis aivan oma oppikirja tästä aiheesta, mukavat 97 sivua, mutta tänään oltiinkin erityisen tehokkaita ja käsiteltiin koko kirjan asiat noin 45 min. aikana! :D Opettaja kuittasi loput asiat sanoen "ja rohkem saate lugeda raamatust" eli "ja enemmän voitte lukea kirjasta". Luento loppui luennoitsijan lupaukseen siitä että ensi viikolla aiheena ovatkin jo lihakset, joita tosin pääsemme käytännössä ihmettelemään vasta joulun jälkeen...

Ei siis ihme että kotiin päästyäni aloitin kiltisti lueskelemaan pään luita, vaikka olin suunnitellut pitäväni pienen palautumistauon anatomian tentin jälkeen. Not going to happen, lomalla sitten lepäillään :) Lomasta puheen ollen luokkamme "kursuse vanem" eli "luokan vanhin", joka toimii yhteyshenkilönä opettajien ja meidän välillämme, on alkanut esittää meille vaihtoehtoja tulevasta tenttiaikataulustamme joulun jälkeen. Tällä hetkellä näyttää pahasti siltä että paljon puhuttu lähes kuukauden joululoma Suomessa ei toteudu, sillä joudumme palailemaan tammikuussa hyvissä ajoin suorittamaan eksameita. Olemme kuitenkin pyytäneet mahdollisuutta suorittaa esimerkiksi fysiikan, botaniikan ja kemian eksameita jo ennen lomaa, saa nähdä miten käy :) Anatomian me kaikki haluamme suosiolla jättää loman jälkeiseksi huoleksi, sillä kyseiseen kokeeseen tulevat kaikki ne alueet, joita olemme tähän asti saaneet tenttiä käsitettävän kokoisissa palasissa. Lisäksi historiasta innostunut opettajamme on tavannut kysellä syyslukukauden eksamissa eläinääketieteen ja EMÜ:n historiaan liittyviä asioita.

Tänään olisi vielä tarkoitus lähteä Tampere -talolle tutustumaan toisiin, syystä tai toisesta Tartossa asuviin Suomalaisiin. Huomenna on luvassa vähän kevyempi koulupäivä, sillä aamuinen klo 8-10 fysiikan harjoitustyökerta on peruttu ja sen jälkeisen botaniikan klo 10-12 olen saanut hyväksiluettua (kiitos kotieläintiede!) 12-14 on kemian luento ja iltapäivällä koulun historiaan liittyvä kävelykierros. Ei ollenkaan paha! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti