perjantai 14. lokakuuta 2011

Perjantaipäivitys

Viikot kuluvat opiskelun ja muun Tarton elämän parissa niin nopeasti, että tänään huomasin taas istuvani jokaperjantaisessa kemian laboratoriossa. Tänään ülesanne (tehtävä) oli määrittää tuntemattoman aineen sisältämät ionit eri indikaattorien avulla. Saimme myös takaisin viikko sitten tekemämme kemian välitentit, joista allekirjoittanut keräsi 10/10 pistettä! Tulos on minulle ihan käsittämätön, sillä olen aina tuntenut että kemia ja fysiikka eivät ole meikäläisen vahvimpia puolia. Tulipahan tätäkin käsitystä nyt hälvennettyä ;)

Kemian labran jälkeen osa meistä suuntasi vielä luuluokkaan opiskelemaan maanantain tentin aihealuetta käytännössä, eli luita ja luurankoja ihmetellen. Itse olin ylpeä siitä että jaksoin kemian jälkeen kerrata luita vielä kaksi tuntia itsenäisesti, ennen kuin nälkä ja väsymys yllättivät. Käytyäni kerran läpi niin etu- kuin takaraajan luut muutamalta eri eläimeltä lähdin kohti kotia ja olen sallinut itselleni tämän illan vapaaksi pänttäämisestä. Koealue on jo kertaalleen luettu läpi niin teorian kuin luukuvienkin osalta ja huomenna jatkuu asioiden kertailu ja syventäminen. Tämän kertaisesta kokeesta ei ole läheskään niin varma olo jos voi sanoa edes että viimeksi olisi tuntenut hallitsevansa koealueen! Luettavan aineiston määrä taitaa kasvaa lineaarisesti opintojen edetessä...

Huomenna on luvassa muutakin ohjelmaa kuin pänttäystä, pääsen pitkästä aikaa koiraharrastuksen pariin kun saan mahdollisuuden osallistua näyttelytreeneihin opiskelukaverini koiran kanssa! Minulla ei olekaan aiempaa kokemusta pienien rotujen esittämisestä, eli jännää on luvassa :D Ensi viikon sunnuntaina lähdenkin sitten auttamaan opiskelijajärjesömme Suolet ry:n järjestämään match show'hun. Suolet järjestää toimintaa hyvin monipuolisesti, esimerkiksi koirien, hevosten ja kulttuurin saralla, eli tylsää ei tule opintojen ulkopuolellakaan!

Tänään posti toi mukanaan kirjeen Suomen eläinlääkäriliitolta. Jäsenhakemukseni oli käsitelty ja hyväksytty. Tämä tarkoittaa muiden mahtavien jäsenetujen lisäksi sitä, että pääsen osallistumaan eläinlääkäripäiville joulukuun alussa, tiedossa on siis "pakollinen" pitkän viikonlopun reissu suomeen, jippii! :)

Postin mukana sain myös terveisiä Suomesta, kun äitini lähetti muun muassa Koiramme lehden ja elokuvan siltä varalta että aika käy pitkäksi kun en ole päässyt käymään suomenkodissa aikoihin (4 viikkoa tuntuu silloin todella pitkältä ajalta erossa koirasta ja suomen ihmisistä!) Huomenna siis luvassa näyttelyharkan ja opiskelun lisäksi leffaa ja Koiramme -lehden tarkastelua :)

Yksi keino helpottaa "suomi-ikävää" on hankkia tili tvkaista.fi -sivustolta. Suhteellisen edulliseen hintaan on mahdollista katsoa kaikkia suomalaisten peruskanavien ohjelmia pienellä viiveellä. Kun pääsee katsomaan ohjelmia, joita on aikaisemmin jo tottunut seuraamaan (salkkarit ja uusi päivä -addikti, myönnetään se nyt sitten ;) ) saa pienen hengähdyksen uudesta elämästä Tartossa...

Viime keskiviikkona meille rebasille eli fukseille järjestettiin ikiomat rebastepidut, tavallaan muodollisemmat fuksiaiset. Pukukoodi oli juhlava ja tilaisuus järjestettiin koulumme tiloissa. Tarjolla oli noutopöydällinen ruokaa ja elävää musiikkia, tilaisuus ei siis ollut kaavamainen, mutta tietyn lisän siihen toi se että myös osa opettajistamme osallistui piduihin :D Paikalla oli tietysti myös muita kuin meitä rebasia. Uudet opiskelijat merkittiin kettunaamareilla, joita tuli pitää otsalla illan ajan. Vastaanottoseremonioihin kuului esimerkiksi rebasille tarjottu koeputkellinen jotakin salaperäistä boolia, sekä yhteinen vala, jossa rebaset vannoivat mm. kunnioittamaan vanhempia opiskelijoitaan ja opettajiaan. Pieni kielimuuri aiheutti sen että suomalaiset eivät ihan ymmärtäneet mitä menivät lupaamaan, mutta ainakin virolaisilla rebasilla ja vanhemmilla opiskelijoilla oli hauskaa :D

Pidujen aiheuttama univelka alkaa vaatia takaisinmaksua, parempi siis lähteä nukkumaan. Huomenna on ihana lauantai, eikä mikään kiire mihinkään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti