torstai 3. marraskuuta 2011

Arengulugua ja biometriaa

Aika kuluu tosi nopeasti erilaisten koulun velvoitteiden kanssa, että blogi on jäänyt vähemmälle huomiolle. Äsken mietiskelin että jos nyt näin "alkuviikosta" järjestäisi blogia ajantasalle, kunnes tajusin että tänään on tosiaan torstai ja huomenna taas jokaperjantainen kemian labra! Hyvä puoli ajan nopeassa kulumisessa on se että pian (jo ensi keskiviikkona, jei!) pääsee käymään Suomessa näkemässä tärkeitä ihmisiä, paikkaamassa teatteri- ja stand up -vajausta ja tietenkin katsomaan kuinka koirani jaksaa ja onko tokosta enää mitään jäljellä. Tarkoitus olisi myös käydä testaamassa koiraa ja ohjaajaa agilityn merkeissä. Sitäkään ei ole tullut testailtua kesän jälkeen, jännää siis luvassa :)

Flybe aloitti tiistaina suorat lennot Tartosta Suomeen, mikä lyhentää omaa suomimatkaani noin neljällä tunnilla, melkoisen hienoa! Keskiviikkona nähdään, onko tämä järjestely niin hyvä kuin on luvattu, luulenpa että allekirjoittaneen laivamatkustelu loppuu toistaiseksi jos lentäen pääsee Helsinkiin 50 minuutissa! Siitä vielä 1,5 tuntia kotiin, en valita :))

Tämä päivä kului lääketieteellisen fysiikan, eläinlääketieteen historian (a.k.a. veterinaarmeditsiini arengulugu) ja itsenäisen biometrian parissa. Biometria siis tarkoittaa huonosti selitettynä excelin käyttöä tutkimusaineiston tulkinnassa (that's how I see it anyway :D) ja luentojen ja praksojen lisäksi meillä on itsenäisiä tehtäviä jotka tulee ratkaista määräajassa, jotta säästyisi ekstrakysymyksiltä tentissä. Tänään luentojen jälkeen tein tämänkertaista itsenäistä työtä vielä pari tuntia kirjastolla ennen kotiin lähtöä. Olin itsekin yllättynyt tuosta ahkeruudesta ja siitä että välillä oli kiinnostava prognosoida (onko suomea, eestiksi ainakin prognoosida, eli arvioida tjtn..) henkilöiden massoja. Jos nämä biometriainnostuskohtaukset uusivat, pitää alkaa huolestua! :D

Viikonloppuna ei tarvitse mietiskellä mitähän sitä tekisi, Tartossa järjestetään nimittäin lauantaina ja sunnuntaina kansainvälinen koiranäyttely! Vaikka oma koira on lahden takana, olen tietysti menossa katsomaan kultaisten kehää (johon on tulossa myös tuttuja suomen kultsupiireistä) ja katsomaan josko sieltä löytyisi mitään osteltavaa (ja ainahan koiranäyttelyistä löytyy jotain kivaa :) ) Lisäksi ajattelin käydä kiertelemässä myös muiden rotujen kehiä, paitsi sen takia että kollegojen koiria on eri rotujen kehissä, myös siksi että vuosikurssillamme riehunut koirakuume on luultavasti saavuttanut minutkin, ei siitä pääse mihinkään. :)

Anatomian luku jatkuu, lukuaikataulut pettivät aikaa sitten ja maanantain tentti lähestyy uhkaavasti, vielä olisi koiran ja kissan kallot opeteltavana. Loppuun liitän muutaman kuvan liittyen tavalla tai toisella  Tartoon ja opiskeluun (kännykkälaatu, kameroiden purku on tulevaisuuden projekti..)






Posti toi tällaisen selviytymispakkauksen, kiitos siitä kummille :) 





Kuva bussipysäkiltä ennen kouluun lähtöä





Naudan kallo dorsaaliselta puolelta, josta on selvästi nähtävissä muun muassa os incisivum (lähimpänä ja epäselvänä), maxilla ja os lacrimale. (kivan havainnollistava tuo väritys!)









Sama kallo ventraalipuolelta. Kuvassa mm. Os occipitale, os basisphenoidale ja os palatinum.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti