torstai 24. marraskuuta 2011

Kuukausi jouluun!

Tänään kemian luennolla huomasin yhtäkkiä että tasan kuukauden päästä on jouluaatto! Vaikka jouluun on enää neljä viikkoa, ainakaan täällä Tartossa ei ole ollut jälkeäkään talvesta tai lumesta, niin jos ei lasketa paria pakkasyötä... Outoa ajatella että kohta on suoritettu puolet ensimmäisestä eläinlääkisvuodesta, enää 5,5 vuotta jäljellä ;D Niin kauaa en kuitenkaan enää Tartossa asu yhtäjaksoisesti, viimeiset vuodet kuluvat suureksi osaksi harjoitteluissa, jotka on mahdollista suorittaa missä tahansa. (Tällä hetkellä Suomi houkuttaa eniten mutta ties minne sitä päätyy vielä lähtemään!)

Koulun loppu alkaa olla jo näin aikaisessa vaiheessa havaittavissa, luennot ja praksat eli käytännön harjoittelukurssit alkavat vähitellen loppua ja meille opiskelijoille jää enemmän aikaa valmistautua tuleviin eksameihin, jotka on ripoteltu joulun molemmille puolille. Oman eksamiaikatauluni mukaan lähden joululomalle joulukuun puolenvälin aikaan ja palaan jatkamaan eksameja (siis tenttejä) 9. tammikuuta. Tosin tuon tammikuun tsemppauksen jälkeen on vielä muutama viikko ihan pelkää lomailua ilman lukustressiä, koulu kun jatkuu vasta helmikuun alusta :) Tiistaina ja eilen keskiviikkona meillä ei ollut ollenkaan koulua, mikä tarjosi loistavan tilaisuuden lueskella rästiin jääneitä niveliä ja vain olla. Tänäänkään koulupäivä ei ollut ylitsepääsemättömän rankka: kahden tunnin kemianluento, jossa käytiin läpi mm. hiilihydraattien rengasmuotojen muodostumista. Mutta opiskelu itsessään ei ole keventynyt, työ pitää nyt vaan tehdä itsenäisesti kotona!


Tänään oli niin kurjan harmaata ja sateista että olisi voinut hyvin olla vaikka lokakuu. Sade tulee vieläkin vetenä (missä olet, lumi?) ja koko päivän on ollut kylmä ja kova tuuli. Toisinsanoen täydellinen ilma syödä lämmintä tomaattikeittoa, juoda teetä ja glögiä, linnoittautua sisälle ja täyttää pöydät kynttilöillä. Tähän vielä lisättynä lantion seudun nivelten opiskelua (vaagna- ja puusaliigesed eesti keeles, mikä lie sitten virallinen suomalainen nimitys :D) niin illan suunnitelma on valmis.


Olen erityisen tykästynyt tuohon "kynttilälamppuun" :) (vähänonjookännykkälaatu :D)

Ensi viikolla pääsen hieman pidemmälle Suomi-vierailulle. Tosin olen jo onnistunut kahmimaan niin paljon tekemistä, että aika tuntuu varmaan yhtä lyhyeltä kuin normiviikonloppukin. Kuitenkin olen lähdössä kohti hki-vantaata jo keskiviikkona. Heti Suomen puolella pääsen tapaamaan kotieläintieteilijäkollegoitani pikkujoulujen merkeissä (can't wait :)), torstaina on suunnitelmissa vierailla elämäni ensimmäisillä Eläinlääkäripäivillä! Torstaina ell-päivien jälkeen on vuorossa siirtyminen Lahteen, perjantaina koiran kanssa säätämistä, koira kun lakkasi ontumasta samana iltana kun olin viimeksi lähtenyt kotoa, eikä sen jälkeen ole ollut merkiäkään ontumasta, jes! :D Lauantai menee pikkusiskon synttärijuhlien merkeissä ja teatterissa ja sunnuntaina taas paluu Tartusse. Ainiin, maanantain latinan kokeeseenkin voisi lukea, mutta katsotaan sitä sitten ;D Suomen vierailut ovat loistava hengähdystauko opiskeluun ja Tartoon, Suomen puolella ei tule kauhean ahkerasti availtua oppikirjoja. Ehkä se on välillä ihan terveellistä :)

Ennen Suomi -vierailua on kuitenkin vielä tiedossa sunnuntaina Tarton joulukaupungin avajaiset ja adventtikynttilöiden sytytys Raekoja platsilla. Tällä viikolla torille on tuotu jo kuusi, jota en tosin ole ehtinyt käydä ihailemassa. Toivottavasti sieltä saisi vähän enemmän joulufiilistä kuin muualta sateisen harmaasta Tartosta, ei se lumi oikeasti olisi pahitteeksi!

Kuva Tartosta viime vuoden 1. adventista


Vielä pitää mainostaa että löysin kuin löysinkin viimein kunnolliset (eli tiiliskivimalliset) soome-eesti -sõnaraamatud (sanakirjat siis). Kirjat löytyivät vähän vahingossa Suolet ry:n foorumin kautta, jossa voi kaiken muun lisäksi myydä ja ostaa tavaroita. Vanhempi opiskelija oli luopumassa sanakirjoistaan ja minun onnistui saada ne itselleni, kiitos siis näistä :) Eli jos olet tulossa Tartoon opiskelemaan ja löydät kunnolliset suomi-viro sanakirjat, suosittelen ostamaan ne heti pois. Mekin olemme tähän asti pärjänneet taskuversioilla, mutta onhan se kiva että kirjoista löytyy vähän harvinaisemmatkin sanat.


Jos näistä ei löydy jotain sanaa, et tarvitse sitä! 


Nyt takaisin puusaliigesten pariin, ettei mene yölukemiseksi! En löytäny havainnollistavia kuvia siitä mitä just nyt opiskelen, mutta siis kaikkia niitä ligamentteja jotka pitää lantion luut koossa :)


Hevosen lantio

Koiran lantionosia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti