keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kuivpreparaatid sooritatud!!

Vaikka koulu ja opiskelun määrä tuntuu välillä ahdistavalta, on koulutyössä aina välillä valon pilkahduksiakin - tänään sain suoritettua ensimmäisen osan lihasten suullisesta kuulustelusta! :) Kyseessä oli siis suureläinten (hevonen ja nauta) lihakset kuivapreparaateista. Eilen illalla otin loppukiriasenteen lihasten kertailuun ja tunsin osaavani. Tänä aamuna histologian luennolla itseluottamus romahti kun kuuntelin ja katselin opiskelijakollegoiden viimeisiä kertausyrityksiä. Anatomian saliin mennessäni en oikein enää tiennyt mitä mieltä olin vastaamisesta, vastatako vai ei. Kuitenkin kun opettaja nimenhuudon jälkeen kysyi onko tällä kerralla lihasten vastaajia, viittasin neljän muun kanssa ja yhtäkkiä huomasin olevani vastaajien jonossa :D Opettaja oli kuitenkin niin huolellinen kuulustelussa että sain hyvin aikaa kertailla ja panikoida viimeisiä asioita muiden vastausvuoroa odottelevien kanssa. Ja kyllähän se sitten kannatti :) Oma vastausvuoroni tuntui kestävän tosi kauan, olin muiden kertoman mukaan ollut opettajan hiillostettavana 20 min. Lopulta kuulin odotetud sanat: "hästi, sooritatud". Mahtava tunne kun viikkojen pänttäys kannattaa ja on yksi huoli vähemmän!

Mutta ei se työ ja anatomia etenkään tähän lopu: ensi viikolla on vuorossa 2. kierros, tällä kertaa "oikeilla" eläimillä eli itse preparoimillamme raadoilla. Kun tässä tentissä tuli tietää lihaksen nimi kahdella kielellä (lat. ja viro), alku- ja kiinnityskohdat sekä funktio, ensi viikolla kysytään "vain" lihasten nimet eestiksi ja latinaksi. Kuulostaa ehkä kevyemältä, mutta nyt pitää sitten kaivaa entistäkin pienemmät lihakset esille niistä koirista ja kissoista... Tänään olen luvannut melko vapaan päivän itselleni, nyt riittää vain että olen tehnyt genetiikan huomiset kotitehtävät.

Huomenna saan taas vähän kosketusta entiseen elämääni kun aloitan balettitunnit Tähtveren tanssikeskuksessa! :)) Vaikka pelkään että jäljellä ei ole enää minkäänlaista lihasmuistia 12 vuoden balettiurasta, on ihana saada jotain muuta ajateltavaa kuin koulu :)

Näitä en kyllä laita jalkaan ennen kuin on vähän verrytelty pehmeillä tossuilla! :D


Toinen irrotus arjesta on perjantaina järjestettävät Suolet ry:n 10 -vuotis vuosijuhlat! Eilen saimme  etikettisäännöt ja muuta tärkeää tietoa vuosijuhlista, niihin on varmasti hyvä tutustua ennen juhlia etten ehtisi ihan kaikkia etikettejä rikkomaan illan aikana :D Pitkästä aikaa on mukava kaivaa iltapuku vaatekaapista ja panostaa hieman enemmän hiuksiin ja meikkiin ja muutenkin "hienostella". (eläinlääkiksessä kun aamulaittautuminen saattaa välillä unohtua vähän vähemmälle ;) )  Näistä kaikista olisi kiva raportoida seuraavissa postauksissa, etenkin jos saan kerättyä kuvallista todistusaineistoa vuosijuhlista.

Tartossa on kohta oikeasti kevät! Eilen lämpötila nousi jo lähelle 5 astetta, tosin tänään ollaan oltu jälleen lähellä pakkaslukemia ja maa on yhä suurimmaksi osaksi lumen alla. Loppuviikolla luvattiin jopa 7 astetta, juuri sopivasti viimeiselle tokokoulutuskerralle! Sieltä se kesä tulee, hitaasti mutta varmasti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti