torstai 1. maaliskuuta 2012

Työviikko

Tällä viikolla minulle ja opiskelijakollegalleni osui kohdalle suorittaa viikon mittainen harjoittelu suureläinklinikalla. Koulun suureläinklinikan tilojen siisteydestä huolehtivat perinteisesti eläinlääketieteen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat, jotka jakavat vuorot keskenään noin viikon mittaisiin pätkiin.

Aamuvuoro alkaa 7.30, eli reippaalla työskentelytahdilla ja ilman yllätyksiä on mahdollista ehtiä klo 10(.15) alkavalle luennolle. Iltapäivällä riippuen koulupäivän pituudesta, yleensä klo 15 aikoihin käydään vielä ennen kotiin lähtöä tekemässä iltapuolen askareet. Koska aamulla molemmat työparin osapuolet ovat paikalla, iltapäivä on yleensä mahdollista hoitaa vain yhden ihmisen voimin. Meidän kohdallemme osui kuitenkin kahtena ensimmäisenä päivänä pari poikkeusta kun saimme tehtäväksi tyhjentää yksi potilaskarsina kokonaan purusta ja vielä pestä koulun omien hevosten karsinat :D Eilen kuitenkin iltapäivävuoron hoiti parini ja tänään oli minun vuoroni käydä siivoamassa kierros läpi itsekseni. Oma työvuoro venähti kun jäin ihmettelemään klinikalle lahjoitettua nuorta minipossua, ihan uusi tuttavuus minulle, melko suloinen tapaus :) Huomenna olisi vielä luvassa työmäärän lisäystä kun navettapuolelle tuodaan lisää hoidettavaa. Niin paljon kuin sain selvää vironkielisestä nautasanastosta, tulossa olisi useampi hieho samaan aikaan. Tätä työsarkaa on vielä jäljellä kolme päivää ja sitten seuraava pari pääsee vuorostaan tutustumaan klinikan elämään.

Tänään oli ensimmäinen genetiikan välitentti, johon kertaaminen jäi eilen vähän pintapuoliseksi luultavasti tuon klinikkapraksan aiheuttaman väsymyksen takia. Olin onneksi jo kaukaa viisaana lukenut paremmin ennen tämän viikon alkua, koska tiesin tulossa olevan vähän vaativampi viikko. Eilinen kertaus kuitenkin riitti ja tentti tuntui menevän hyvin vaikka itse sanonkin :)

Genetiikan kertaussetti. Suosittelen salmiakin ja suklaan yhdistämistä, on muuten hyvää ;)

Koska perjantait ovat meillä "vapaapäiviä" eli luentoja tai praksoja ei ole, huomisen ohjelmassa on jälleen herätys kuudelta, klinikkareissu ja paluu kotiin lukemaan anatomiaa ja histologiaa. Kun lukemisesta on saatu tarpeeksi, vuorossa on iltapäivän navetta-/tallityöt ja ehkä vielä anatomian ja histon kertailua. Lauantai näyttää näillä näkymin samalta, sillä ensi viikolla ovat edessä histon välitentti ja anatomian kuivapreparaattien suulliset vastaamiset. Sunnuntaina on viimeinen praksapäivä ja pääsen taas ohjailemaan Suolet ry:n järkkäämää tokoryhmää, jeii :) On ollut kiva pitää yllä koirailu- ja tokoiluharrastusta vaikka oma koira ei ainakaan vielä ole mukana Tartossa!

Lopuksi vielä kuva yhdestä kuivapreparaatista, josta vastaamme lihaksia ensi viikolla. Märkiä preparaatteja (eli "oikeita eläimiä") työstämme koko ajan ja ainakin meidän ryhmän oma alkaa sekin olla kohta valmis vastattavaksi :)

Vasikan oikea takajalka lateraaliselta puolelta, näkyvissä esim. musculus semitendinosus (taempi keltainen) ja m. gluteobiceps (sininen)
ps. ei sitten oikeesti ole näin helppoa että eri lihakset on eri väreillä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti