sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

SELL vieraana



 Eilen lauantaina Suolet ry sai vieraakseen Suomen eläinlääkäriliiton eli SELL:n edustajia, jotka pitivät aamusta kirjanpitokurssia 3.-6. vuoden opiskelijoille ja iltapäivästä esittelivät kaikille vuosikursseille liiton toimintaa ja jäsenyyden etuja. Paikkana toimi teaduskeskus AHHAA, nopeasti selitettynä paikallinen Heureka. Meidän alempien vuosikurssilaisten päivä alkoi tutustumiskierroksella tiedekeskuksessa, sekä lounaalla, jonka jälkeen seurasi virallinen osio auditoriossa. Vaikka olen ollut jäsen jo viime syksystä asti, tilaisuus tarjosi uutta tietoa esimerkiksi kaikesta siitä avusta, jonka SELL tarjoaa valmistuneille töissä oleville eläinlääkäreille.

Koska minulla oli reippaasti aikaa kävellä keskustaan tiedekeskukselle, otin matkaltani muutamia pikaisia kuvia Tartosta:


Kadut alkavat näyttää jo tosi keväisiltä :)

Tartossa on hienoa tällaiset säilyneet vanhat ja kauniit rakennukset. Tämä ei ole ehkä näyttävimmästä päästä, mutta osui kivasti matkan varrelle...

AHHAA muistuttaa hyvin läheisesti Suomalaista Heurekaa ...

Emajõgi, joka virtaa kaupungin halki

Katukuvaa Raekoja platsin reunalta

Raekoja plats ja vaaleanpunainen raekoja

Ihana lenkkipolku Emajõen varrella, jos vaan olisi se koira täällä :)

SELL -tilaisuuden jälkeen lähdin katsomaan potentiaalista tulevaa asuntoani. Kiinteistönvälittäjä ilmaantui kyllä paikalle, mutta asunnon nykyinen asukas oli kadonnut tavoittamattomiin. Sovimme siis että maanantaina on uusi yritys, välittäjä soittaa minulle vielä varmistaakseen näytön kellonajan. Syy asunnon vaihtamiseeni on se, että ensi syksynä muutan takaisin Tartoon koiran kanssa ja tämänhetkinen vuokranantajani ei halua koiraa asuntoonsa. Nykyinen kämppä on tosi ihana ja nyt onkin vähän vaikea löytää toista yhtä kivaa. Mutta mitäpä sitä ei tekisi että saa koirakaverin mukanaan Tartoon :)

Tämä sunnuntai on kulunut "kehapiirkondien ja paunojen" opiskelun parissa. Huomenna on histologian minitentti, johon on myös tullut kertailtua luu- ja rustokudoksen histologisia ominaisuuksia. Ensi viikko kahden tentin kanssa on kuitenkin asteen kevyempi kuin viime viikko, jolloin maananta teimme englannin kokeen ja torstaina niin zoologian kuin genetiikan tentit. Onneksemme viime viikon histologia peruuntui ja viikon tenttimäärä jäi "vain" kolmeen :D Oma hyvä puolensa näissä jatkuvissa pikkutenteissä on se että isoja eksameita meille ykkösille tulee keväällä vain anatomiasta. Kääntöpuoli tässä järjestelyssä on se, että nyt saamme jatkuvasti kulkea jonkin aineen opukset käsissämme. Oma mielipiteeni on että mielummin tsemppaan koko kevään tasaisesti kuin että pitäisin hurjan loppukirin ennen kesälomaa. Näin asiat oikeasti jäävät mieleen ja tulevat ymmärretyksi ulkoaopettelun sijasta. 

Vielä on ensi viikon alkupuoli koulua ennen pääsiäislomaa Suomessa! Silloin on luvassa täydellinen irtiotto koulusta muun muassa mökkeilyn ja tokotreenaamisen avulla :))

Viimeksi minulla ei vielä ollut toimintakuvaa koirista kylpylässä, mutta onneksi tämäkin asia korjaantui tänään! Kaikki kuvat © Anssi Marttunen

onneksi puupää kelluu :)

Puolet reissuporukasta uiskenteli ensin

Ohajusta tai sinne päin :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti