tiistai 3. huhtikuuta 2012

Takatalvi

Niin että se siitä keväästä sitten...

Se samainen lenkkipolku, jonka kuva on myös edellisessä postauksessa

Luminen/usvainen/talvinen Emajõgi

Eilen kävin katsomassa potentiaalista uutta asuntoani ja olen 99% varmasti varaamassa sen huomenna itselleni. Tämä tietää sitä että olen jälleen yhden askeleen lähempänä tuomassa koiraa mukanani Tartoon syksyllä! :)) Eilisen hyvän fiiliksen tasoittamiseksi talvi päätti palata Tartoon ja huumorintaju alkoi olla hyvin lähellä loppumista :D Olin jo niin hyvää vauhtia kaivamassa tennarikokoelmaa ja kevyitä takkeja esille, että tänä aamuna toppatakin päälle pukeminen ei ihan kauheasti naurattanut... Tätä talvikeliä kestää luultavasti ainakin viikonlopun yli, koska sunnuntaihin ylettävät sääennusteet lupaavat pakkasta ja lunta jatkossakin. 

Toisaalta Tarton talvikeli ei liikuta minua keskiviikon jälkeen, jolloin reissaan varmasti talviseen ja lumiseen Suomeen viettämään itsejärjestettyä pääsiäislomaa. Virossa pääsiäinen on toki osittain vapaa, mutta meillä vielä pyhäpäiväksi merkittävä 2. pääsiäispäivä eli ensi maanantai olisi täällä Eesti Maaülikoolissa täysi työpäivä. Me suomalaiset otimme projektiksi sopia kaikkien maanantain opettajien kanssa päivän vapauttamisesta ja onnistuimme lopulta. Tämä järjestely vaati pidennettyjä histologian praksoja, mutta kyllä se varmasti kannatti :) 

Juuri nyt istun lukemassa kehaosia ja niiden alaosia ja niiden alaosia. Esimerkiksi pea (caput) -> ajukolju (cranium) -> eespea (sinciput) -> otsmik (frons) on ketju, joka täytyisi huomenna hallita suullisessa tentissä. Tämän lisäksi opettaja saattaa kysyä vaikka ranteen osia ja niiden paunoja (lat. bursa). Tähän olen saanut suomennokseksi sanan "limapussi", kyseessä on siis ihon, luiden, lihasten ja jänteiden väliin jäävistä tiloista, jotka ovat hevosella kliinisesti tärkeitä. Nämä bursat voivat esimerkiksi tulehtua ja on tärkeä tietää, mitä kohtaa jalasta ollaan hoitamassa. Nyt tuntuu että osat ja alueet (piirkonnad) alkavat olla hallussa, mutta vielä pitäisi teroittaa noita bursien sijainteja. Palkinnoksi vastaamisen jälkeen on tiedossa lähtö lennujaamile (lentokentälle) ja Suomeen!

Hyvää pääsiäistä ja jaksamista pääsykokeiden parissa ahertaville! Muistakaahan nyt pitää niitä välipäiviä niin tieto tarttuu paremmin mieleen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti