tiistai 10. huhtikuuta 2012

Miniloma

Viime keskiviikkona eli melkein viikko sitten lähdin anatomian jälkeen kohti lentokenttää. Kuten monet muut suomalaiset opiskelijakaverini, myös minä järjestin pääsiäisen ympärille lyhyen Suomi -loman :) Kotona vietin kuitenkin vain yhden yön, koska seuraavana päivänä pakkasimme auton ja suuntasimme kohti omaa mökkiämme Etelä-Karjalassa. Mökkireissu oli todella tervetullut, koska en ollut päässyt käymään mökillä joulun jälkeen! Ja nyt kun tarkemmin alkaa miettiä niin seuraava kerta taitaa venyä kesälle :D Toisaalta mökkielämästä saattaa taas saada kiintiön täytettyä, jos menen töihin samaan paikkaan kuin muinakin kesinä, työ kun on pyöräilymatkan päässä mökistä :D Kesätyösuunnitelma on vielä vähän auki, työnantajat kun tykkäävät viivytellä päätösten julkaisemisen kanssa. Toivottavasti nyt muutaman viikon sisällä kesäsuunnitelmat selviytyisivät vähän lisää...

Suomessa oli luvassa tietysti koirailuvajauksen täyttämistä nomen (noutajien metsästyskoe) ja tokon (tottelevaisuuskoulutsta) sekä ihan vaan jäällä lenkkeilyn parissa. Maisemissa ei ainakaan ollut valittamista:



Potkukelkalla liikkuessa koira saa juosta vapaasti vierellä :)
ps. en ymmärrä miten tuo koira näyttää tässä noin lihavalta ja ryhdittömältä,
todellisuudessa W on melko sopusuhtainen koira :D

Rakas noutaja <3

Jos hanska putoaa matkalle...

... älä vaivaudu kääntymään takaisin...

... vaan laita koira asialle! :)

Mökkirannan maisema <3


Kun kerrankin muistin ottaa kuvia, niin niitä on tässäkin julkaisussa sitten vähän enemmän :) Mökkeily on koirallekin ihana vaihtelu, kun hihnan voi jättää suosiolla sisälle ja antaa koiran höntystellä omiaan pihapiirissä ja jäällä. Kaupunkikoiralle tällainen liikunta on ainakin hyvästä ainaisen hihnan jatkeena juoksentelun vastapainoksi. 

Tänä pääsiäisenä kokosimme melko ison seurueen sukulaisista ja kyläläisistä ja lähdimme syömään mökkialueemme perinneruokaa - särää. (Särä on lammasta ja perunaa, jotka paistetaan leivinuunissa koivupuisessa kaukalossa a.k.a särässä. )Vaikka olen suureksi osaksi kasvissyöjä, syön mielelläni jouluna muutaman palan luomukinkkua sekä tarvittaessa särää (joka on muuten hyvää!) Kun liha on kasvatettu reilusti, sitä voi syödä hyvillä mielin sen kaksi kertaa vuodessa ;)

Paluu arkeen tapahtui maanantaina, kun matkareittini kulki ensin mökiltä kotiin vaihtamaan laukun sisältöä, kotoa hki-vantaan lentokentälle, sieltä Tartu lennujaamille ja lopulta airport shuttlen kyydillä kotiin. En tiedä oliko syy siinä että aiemmin olen matkustanut lentäen jokseenkin talvisessa säässä, mutta tämän kertainen paluumatka sujui todella jouhevasti ja olin kotona hyvissä ajoin. Aikaa jäi vielä kertailla vähän kehaosia ja piirkondia, jotka jäivät suorittamatta ennen lomaa (en siis edes yrittänyt vastata koska tunsin osaavani asiat vähän haparoiden). Tänään kävin vierailemassa toisen ryhmän anatomian tunnilla ja sain kehaosad suoritettua alta pois ja olen jälleen ajantasalla oman ryhmäni kanssa :) Huomenna on vuorossa oman ryhmän anatomian praksa ja üldkehakate (karva, kaviot, kynnet, sarvet jne) vastaamiset. Aikaa tämän opetteluun on tämä ilta ja yö, pääsiäisloman lukemissuunitelma kun kaatui jo ensimmäisenä päivänä ;)

Tartossa on jo ihan kevät. Tällä hetkellä Raekoja platsin virallinen mittari näyttää 8 lämpöastetta ja viikonlopuksi on luvattu jopa 14 astetta!! Ilma on siis loistava mennä seuraamaan Suolet ry:n järjestämää toko/agi -koulutusviikonloppua koulun maneesille :) Ainiin ja asunto, josta kirjoitin aikaisemmin, on nyt varattu minulle! Suuntana siis joen toinen puoli (ei kuitenkaan Annelinn :D) ja syksyllä on tiedossa muutto Tartoon koiran kanssa :) Juuri nyt asiat rullaavat mukavasti, oikeaa kouluakin on jäljellä vain vähän yli kuukausi. Sitten ensimmäinen vuosi veterinaarmeditsiiniä on ohi ja syksyllä olen 2. vuosikurssin opiskelija, aika menee tosi nopeasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti