keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Hyvä päivä

Se tänään tosiaan on: Tartossa on melkeen kesä, siis puut vihreinä ja maassa muitakin kukkia kuin leskenlehtiä ja lämpöä melkein 20 :) Lisäksi tämän päivän ruuansulatuksen suullinen vastaus meni kerralla läpi, vaikka viime hetken kertaus vain sotki asioita (kuten aina) ;) Anatomiasta on enää jäljellä hengityselinten suullinen tentti viikon päästä keskiviikkona ja jos siitä selviytyy, pääsy eksamille on taattu :) Niin sitten olisi vielä tosiaan se eksami, eli tentti joka niputtaa kätevästi yhteen koko kevään aiheet noin viiteen kysymykseen. Aiheet ovat lihakset, nivelet, kehon osat ja alueet, nivelpussit (bursat), ruuansulatus ja hengitys. Eli viikon päästä jos vastaaminen on läpi, lukeminen tenttiin alkaa lihaskirjasta jonka olen viimeksi avannut kun maassa oli vielä lunta :D

Muita jäljellä olevia tenttejä ovat histologian suullinen preparaatintunnistus (ensi ma), zoologian koe (ylihuomenna), englannin toinen koe (ensi ma) ja genetiikan jalostusosa (ensi ti). Tämä ja ensi viikko näyttävät kalenterissa melkoisen täysiltä, mutta sen jälkeen minulla on ruhtinaallinen viikko tyhjää eli aikaa lukea anatomiaa oikeen kunnolla. Anatomian voisi suorittaa jo 21.5. ja toiset vaihtoehdot olivat 28.5. sekä vielä yksi päivä kesäkuusta. Minulla kun on kuitenkin tiedossa muutto vasta toukokuun lopulla, ajattelin että luen huolella tenttiin ja pakkailen siinä sivussa. 28. päivä on tentti ja 30. päivä saan muuttoapua Tartoon. Tavoite olisi päästä 1.6. Suomeen ajoissa juhlimaan siskon ylppäreitä lauantaina :)
Siitä alkaa minun kesä"lomani", eli kesätyö vanhassa tutussa paikassa. Aika on kulunut ihan käsittämättömän nopeasti, tuntuu että vasta vähän aikaa sitten matkasin ensimmäistä kertaa ikinä Viroon ja samantien Tartoon kielikurssille. Jos tuota lähtökohtaa vertaa tähän hetkeen, voi hyvin sanoa että edistystä on tapahtunut kaikilla osa-alueilla ja huimasti! Enää ei vaadi valtavia ponnisteluja ymmärtää luentoja tai kaupan kassan puhetta, osaan jo itsekin reagoida eesti keeles ja ihmiset eivät enää vaihda kieltä kohteliaasti englanniksi :D Lisäksi olen vuoden "viisaampi" opiskelija, tiedän jo lähestulkoon mistä terve eläin rakentuu ;) Matkaa on vielä valtavasti unelma-ammattiin, mutta ainakin kaikki on hyvässä alussa! :)

Huomenna 1. vuoden opiskelijat lähtevät eksulle ("luokkaretkelle") kiertämään erilaisia tiloja, tietääkseni vierailemme ainakin maito- ja sikatiloilla sekä joillain vähän harvinaisemmilla paikoilla. Luulen että huomenna tulee opittua ja nähtyä taas hurjasti uutta, ainakin sen perusteella että retki vie koko päivän. Siitä lisää kun seuraavan kerran ehdin kirjoitella :)

Tämä lähtee nyt parvekkeelle nauttimaan kevään ekoista oikeasti lämpimistä päivistä. Tämä iltapäivä on opiskelumielessä rennompi sen kunniaksi että paljon stressannut seedeelundid (ruuansulatus) meni kerrasta läpi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti