sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Viimeinen tsemppi!

Juuri nyt kirjoittelen tätä tekstiä Hki-Vantaan kentällä, suuntana Tarto. Ja kun seuraavan kerran palaan Suomeen, edessä on kolmen kuukauden kesäloma :) Se jos joku antaa lisämotivaatiota päästä jäljellä olevat pienet ja suuret tentit läpi, ettei vaan tarvitse palailla niitä uusimaan kesken loman :D

Vappu sujui mukavasti tutustuessamme Jyväskylän opiskelijaelämään ja sulauduimme joukkoon oikein mukavasti. Löytyipä Jyväskylän korkeudelta vanhoja tuttuja, joiden olin unohtanut opiskelevan Jkylässä (tai siis tiesin mutta en nyt yhdistänyt ihmisiä ja kaupunkia, jossa olimme :'D) ja ihmisiä, jotka eivät opiskelekaan kaupungissa, mutta olivat ajautuneet sinne vapun viettoon samaan tapaan kuin allekirjoittanut. Ilmeisesti raskas opiskelu vaatii raskaat huvit, kun nukkumaan ehdimme vasta kuuden aikaan aamulla! Mutta sehän on vaan merkki siitä etä kivaa oli ja nyt on hyvä palata koulun penkille ;)

Juuri ennen vappua aloin tarkastella kalenteria ja huomasin siinä tilaisuuden saada pitempi loma Suomessa ennen viimeistä koulujaksoa. Niinpä soitin Flybelle päin ja sain vaihdettua lennot vasta tälle päivälle. Niinpä olin tällä kertaa Suomessa kokonaisen viikon, lauantaista tähän sunnuntaihin :) Viikkoon mahtui vappua, jääkiekon MM -kisojen tunnelman kokemista paikan päällä, koiran treeniä sekä ihan vaan oleilua kotona (anatomian kirjat kainalossa of course :D) Vaikka tällä hetkellä tuntuu että tuleviin tentteihin valmistautuminen on hatarammalla pohjalla kuin aiemmin, uskon että tämä irtiotto auttaa tiivistämään opiskelua Tarton puolella, ainakin toivotaan niin!

Juuri nyt en keksi mitään järkevämpää päivitystä itse opiskelusta. Kun täältä kentältä jossain vaiheessa selviän Tarton kotiin, aloitan kertailemaan histologian hermokudoksen materiaaleja, tentti aiheesta on huomenna. Keskiviikkona vastaillaan ruuansulatusta anatomian labrassa ja perjantaina zoologian viimeistä tenttiä. Kaikki kurssit alkavat yksi kerrallaan loppua ja aikaa jää koko ajan enemmän anatomian jättieksamiin lukemiseen.

Suomen lääkiksen pääsykoe on jo tässä kuussa, itseäni jännittää nähdä että minkälaisen version kokeen tekijät ovat saaneet kasaan ilman Galenosta. Rohkenen tosin epäillä että mitään jättimuutoksia ei ole luvassa ainakaan näin ensimmäisenä vuonna. Mutta we'll see :) Tsempityksiä teille ahkerille hakijoille, kohta on aika laittaa se viimeinen vaihde silmään lukemisessa, mutta silti välipäivä tai kevennetty päivä viikossa on ihan sallittu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti