tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kouluun hakeminen 2, linkkejä ja listoja

Noniin, tänään immunologian lukemista vältellessäni keräsin vähän lisäinfoa tämän vuoden hakemisesta :) Eli edellisessä postauksessa skannaamani esitteen tiedot ovat muuttuneet tähän päivään mennessä niin että tuo kielitestivaatimus onkin vedetty listalta yli ja sen asian ajaa englannin kielella tehtävä SAT -testi. Asiat muuttuvat nopeasti, sillä koko tämä englanninkielinen linja on EMÜ:lle itselleenkin vielä uusi juttu ja asioita järjestetään kovalla vauhdilla, jotta kaikki olisi todella valmista kun ensimmäinen "inglise keele" linja alkaa... Ensinnäkin tässä vielä linkki vuoden 2013 hakuohjeisiin:
https://www.emu.ee/en/studies/admission/veterinary-students/
Paljon samaakin on vielä säilynyt, hakupakettiin tulee siis sisällyttää (lista on suora kopio EMÜ:n sivuilta)

  • Completed and signed application form
  • Certified copy of higher secondary education certificate and its official translation into English
  • Certified copy of transcript of records/marks (academic record) and its official translation into English
  • Copy of the identification pages of passport
  • 1 passport size photo, signed on the back
  • Result of SAT test in Biology (preferably in Biochemistry) with minimum score of 600
  • Motivation letter and description of previous education and work experience, if available
Muutamia vaatimuksiakin on esitetty: "Applicants are also required to be proficient in English at level B2" sekä "Applicants are required to have completed their secondary education, taken the necessary exams and be eligible for university studies in their own countries."

Tarkoittaen sitä että B2 tasoinen englanti oletetaan olevan hakijoilla hallussa (tämä todistetaan näillä näkymin jo pelkän SAT -testin avulla) sekä hakijan tulee olla korkeakoulukelpoinen omassa maassaan.

Ja noista todistuksien käännöksistä oli oma mainintansa suomalaisille: 

" For students arriving from Finland

Diplomas and transcripts issued by a recognized educational institution in Finland can be certified by the same institution. "

Jos ymmärsin oikein niin todistuksen ja sen käännöksen myöntänyt koulu voi myös vahvistaa nämä paperit. Myös englanninkielinen käännös tulee sertifioida koulun/instituutin leimalla! (toinen tapa on käyttää paperit akkreditoidulla kielenkääntäjällä, joka laittaa käännökseen oman leimansa)

Ja ehkäpä tärkein uusi info: vuoden 2013 deadline on "july 10th" eli 10.7. Eurooppalaisille (+venäläisille ja turkkilaisille) opiskelijoille! Laittakaa paperit hyvissä ajoin matkaan ja varmistakaa vielä että posti kulkee perille asti, vaikka maililla tai soittamalla!


Pikagoogletin SAT -testin ja Suomi-Amerikka -yhdistysten liiton (SAYL) sivuilta löytyi tällaista:

- SAT Subject -testit
 ovat yliopistojen opiskelijavalinnoissaan käyttämiä alakohtaisia testejä, jotka mittaavat tietyn aihealueen hallintaa, esim. kielet, biologia, fysiikka, historia. SAT Subject -testissä on aikaa yksi tunti / per aihe, max kolme (3) aihetta / per testikerta. (http://www.sayl.fi/kielikoulutus%20ja%20-testaus/kielitestit)

- lukuvuonna 2012-13 (suluissa viimeinen ilmoittautumispäivä): 3.11. (4.10.), 1.12.2012 (1.11.), 26.1.2013 (28.12.2012), 4.5. (5.4.) ja 1.6. (2.5.)

- Tulosten saaminen kestää hetken, mutta taulukon mukaan myös 1.6. tehdyn testin tulokset olisivat saatavilla 20.6., eli siinäkin erässä vielä ehtii jos tulosten jälkeen toimii reippaasti. (http://sat.collegeboard.org/scores/availability)

Tuo SAYL:n sivusto oikeastaan antaa kaiken tarvittavan infon, mm. linkin ilmoittautumiseen ja käytännön ohjeita itse testin suorittamisesta, lisäksi sivuilla on linkki harjoitusmateriaaliin, jos testiä haluaa vähän treenailla etukäteen :) Tässä vielä linkki bilsan sivuille, tänne vaadittu bilsa taisi olla tuo Biology M... 
http://sat.collegeboard.org/practice/sat-subject-test-preparation/biology-em

Toivottavasti näistä kaivamistani tiedoista on enemmän hyötyä kuin sekaannusta teille kouluun hakeville tai sitä suunnitteleville! :) Koulun käytävillä kuulee ensinnäkin melko vähän tästä uudistuneesta käytännöstä, tai sitten kuulee useita variaatioita asiasta :D Mutta jos tulee kysyttävää tai korjattavaa (kiitos tähänastisista korjauksista!) Niin laittakaapa viestiä, voin tarvittaessa kysyä asiaa paikan päällä koulussa asiasta enemmän tietäviltä :)

Pakko vähän testata tuota bilsan harjoitussivustoa, sitten takaisin immunologian pariin :D

3 kommenttia:

  1. Kiitos tästä :) Mukavaa kun joku jaksaa meitä autella sieltä päästä.

    Saisitkohan selville miten nuo SAT:n tulokset sinne lähetetään? Ihmislääkiksen puolellehan ne pystyy lähettämään collegeboardin sivuilta suoraan onlinena, "osoitteeseen" university of tartu. Lähetetäänköhän nää EMU:un samaan syssyyn vai pitääkö laittaa paperiversiona tulemaan? Mitään muuta yliopistoa en löytänyt maahaun perusteella.

    VastaaPoista
  2. University of Tartu on ainakin täysin eri koulu kuin Estonian Unoversity of Life sciences. Oma epäilys olisi että jos SAT -testin tulokset on saatavilla paperimuodossa, niin tämä (virallinen) paperi lisätään siihen nippuun jonka jokainen hakija itse lähettää EMÜ:lle. Voisin kysyä tätä koulussa, kerron kun saan tietoa :)

    VastaaPoista
  3. korjaus: Estonian University of Life Sciences :)

    VastaaPoista