sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syksypäivitys

Niin munhan piti avata kone jotta voisin kerrata diagnostiikan menneiden luentojen diat hengityksen ja ruuansulatuksen osalta, mutta jotenkin ajauduin tänne kertomaan sen että syksy on ehtinyt Tartoon! :D Tänään on satanut enemmän ja vähemmän koko päivän ja lenkillä tuli ensimmäistä kertaa sellainen olo että kesä on oikeasti ohi ja tästä alkaa koiranomistajien mielestä ah niin ihana (ja kurainen) syksy. Mutta en valita, syksyllä saa kaivaa villasukat kaapin perukoilta ja täyttää ikkunalaudat ja pöydät kynttilöillä kun ulkona ei enää riitä valoa kauhean pitkään :)

Tällaisillä keleillä saa lenkkeillä aika rauhassa

Meidän vakiolenkkitie on remontissa ja se päällystetään ilmeisesti kokonaan kivellä...

Arkipäivät kuluvat melkoisen samalla kaavalla luentojen ja praksojen parissa, ensi viikolla päästään sitten jo diagnostiikassa tarkastelemaan ihan eläviä eläimiä koulun klinikalle! :) Päivät koulussa ovat melkoisen pitkiä ja illasta loppu energia käytetään koiran lenkkeilyttämiseen ja ehkä vielä materiaalien kertaukseen. Siksi viikonloput ovat ainakin minulle tehokkaampaa aikaa hoitaa kouluhommia eteenpäin, tämä viikonvaihde on kulunut rästiin jäänyttä ruokinnan kurssia suoritellessa.

Prismasta löytyi Marianne -keksejä niin söötminenkään ei tuntunut niin kamalalta ;D

Tuo ruokinnan kurssi pitää siis suorittaa ennen joululomaa jos ei halua tehdä koko juttua alusta asti uudelleen. Meidän vuosikurssilla en suinkaan ole ainut jolla "söötmine" on vielä jossain vaiheessa kesken, mutta antaahan tuollainen ehto pikkuisen motivaatiota saada kaikki nämä excel -taulukot pois päiväjärjestyksestä mahdollisimman pian :D

Koulun lisäksi viikonloppuun on mahtunut myös Wäinön ihka ensimmäinen metsäjälki- eli MEJÄ -treeni! Rotunsa (spanieli) puolesta epäilin jo koiralla olevan taipumusta jälkityöhön joten ilmoittauduimme Suolten puolesta järjestetylle kurssille. Lauantaina lähdimme aamupäivästä kohti Ülenurmea kuuden koirakon ja ohjaajamme voimin tutustumaan jäljestämiseen. Jokainen veti yhden jäljen ja koira sai ajaa (eli jäljestää) yhden noin 50 metriä pitkän jäljen. Virallisissa kokeissa jäljestettävä matka on sitten venytetty puolesta kilometristä kilometriin, mutta sinne on vielä vähän matkaa ;) Wäinö pääsi jäljestämään porukan viimeisenä ja kiinnostui heti jäljen alussa hajusta. Keskellä sattui pieni sivuun harhautuminen, mutta senkin tuo kakara huomasi ja korjasi ihan itse :)) Kaato eli "maali" löytyi nopeasti ja pääsin palkkaamaan Wäinön ensimmäisesta onnistuneesta jäljestä. Tätä harrastusta on pakko jatkaa vielä ja katsoa mihin asti koiran taipumukset riittää!

Ülenurmelta löytyy hyviä mejä -maastoja ihan tien vierestä, jäljet vedettiin tieltä metsään päin

Jälkikoira odottaa vuoroaan, jäljellä ohjaaja ei ehdi kuvailemaan eli itse suorituksesta ei ole todisteita :D
Jälkihommissa kului matkoineen, jäljen vetämisineen ja ajoineen useampi tunti ja kotiin päästyämme ohjaaja ja koira olivat varmaan yhtä poikki :D Ilta jatkui kuitenkin vielä ruokinnan laskujen parissa ja mahtui lauantaihin vielä melkoisen ex tempore -iltalenkki kun kuulin luokkakaveriltani että Raekojalla järjestetään jonkinlainen tulitaiteilijoiden show. Ja sitähän piti tietysti käydä ihmettelemässä koiran kanssa iltalenkillä.


Mutta jos nyt vaikka palaisin diagnostiikan prujuihin ja tekisin selväksi itselleni eri hengitysäänien (fysiologiset ja patologiset) eroja. Ensi viikolla on toivottavasti jotain raportoitavaakin kun lähdetään käytännön "töihin" koulussa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti