perjantai 6. syyskuuta 2013

Tagasi kooli!

Tämän postauksen idea on oikeastaan vain ilmoittaa että koulu jatkuu ja samoin toivottavasti uutisten päivitys tänne blogiin :) Kolmosvuosi tulee olemaan melkoisen tiukkaan aikataulutettu, mutta toivon mukaan saisin aina silloin tällöin kirjoiteltua tänne kuulumisia koulusta ja sen ulkopuolelta.

Paluu kouluun tapahtui tämän viikon tiistaina eläinterveydenhoidon luennolla. En yhtään tiedä onko keksimäni aineen nimi edes suomea, mutta englanniksi se olisi "Animal healthcare" ja kurssilla käydään läpi mm. eläinten pitotapoja, käydään paikan päällä eri tiloilla mittailemassa olosuhteita jne. Muutenkin nyt kolmosella käytäntö tulee kuvioihin entistä enemmän esimerkiksi seminologian ja diagnostiikan kurssien merkeissä, odotan jo innolla ensimmäisiä praksoja ihan elävien eläinten kanssa :D

Tämä viikko on (onneksi) ollut pehmeä lasku eläinlääkikseen, sillä kaikki kurssit eivät vielä tällä viikolla alkaneet. Niinpä minulla on ollut hyvin aikaa järjestellä asuntoa ja muutenkin elämää Viron päässä. Ensi viikosta alkaen kaikki kurssit "toimuvad" ja päivät voivat venyä jopa klo 8-18... Tältä vuodelta sain hyväksiluettua maatalousekonomian kurssin (kiitos kotieläintiede -historiani) eli minulla on viikossa pari tuntia vähemmän kuin luokkakavereilla, tekemistä silti riittää.

Tässä siis syksyn lukkari 1/2 (lukkari siis vaihtuu lokakuun lopussa kun osa kursseista loppuu ja uusia alkaa)

MA
8-10 Virologian luento
10-13 Yleispatologia
13-16 vapaa (eli koiran ulkoilutusta :D)
16-18 Patologisen anatomian luento

TI
8-10 Eläinterveydenhuolto, luento
10-13 Eläinterveydenhuolto, praksa
13-14 tauko, menee varmaan paikasta toiseen siirtyessä
14-16 Siemennyksen praksa
16-18 Pat. anatomian praksa

KE
(8-10 Maatalousekonomian luento)
10-12 Endokrinologia (eli hormoneja)
12-14 Seminologian luento
14-16 Pieneläinten ruokinta, luento

TO
8-10 Kliinillis-laboratorinen diagnostiikka, luento
11-13 Farmakologian praksa (reseptejä ja lääkelaskuja)
13-15 Farmakologian luento
15-18 Diagnostiikan praksa

PE
9-12 Diagnostiikan praksa
(12-14 Maatalousekonomian praksa)
15-17 Virologian praksa

Praksalla tarkoitetaan siis käytännön harjoituksia, joita varten vuosikurssi on jaettu pienempiin ryhmiin. Luennoilla olemme koko luokka samaan aikaan, mutta muuten liikumme omissa pienissä ryhmissämme. Tiedossa on paljon kiinnostavaa asiaa, mutta lukkaria katsellessa sitä alkaa jo valmiiksi laskea edessä olevan työn määrää :D Onneksi monella kurssilla pidetään monta pientä välitenttiä ison päättöeksamin sijaan tai sen lisäksi. Tämä järjestely sopii erittäin hyvin minulle joka muuten jättäisi opiskelut aivan viime hetkelle ennen tenttiä. Tänään olen jo kertaillut farmiksen ensimmäisen välitentin aiheita, eli eri reseptimuotojen kirjoitusta, lääkelaskuja ja latinan termejä, jotka ovat tarpeellisia reseptin oikeinkirjoituksessa.

Postaus nyt sitten kuitenkin venyi kun keksin laittaa tuon lukkarin tähän mukaan :D Mutta kunnollisempi päivitys kuulumisista kuvineen voisi olla paikallaan, saa nähdä ehtisinkö sellaisen kirjoitella tulevana viikonloppuna kun kouluvelvoitteita ei ole vielä liikaa... Tiedossa on ainakin leffaa ja hyvää ruokaa luokkakavereiden kanssa, ihana tapa aloittaa uusi ja KOLMAS vuosi Tartossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti