torstai 8. toukokuuta 2014

Kolmosvuoden loppumetrit

Tai ainakin haluan ajatella että tässä jo viimeisiä viedään ennen kesälomaa, Suomea ja klinikkaharjoittelua :) Koulun tahti on kieltämättä melkoisen reipas ja blogin päivitys on venynyt jälleen harmittavan pitkäksi. Tässä kuitenkin viime aikojen kuulumisia tekstin ja kuvien muodossa:

Kevät tuli Tartoon jo huhtikuussa, lenkillä sai käydä t-paidassa ja parvekkeella tarkeni opiskella :) Tätä iloa ei kuitenkaan kestänyt kuin vappuun asti, tällä hetkellä lämpöä on alle 10 astetta vaikka maisema onkin jo ihanan vihreä. Lämpimistä päivistä otettiin kuitenkin kaikki irti lenkkeilemällä Wäinön kanssa ympäri Tartoa


Lenkkikaverini kuitenkin muutti kesälomalle samalla kun allekirjoittanut teki pikareissun Suomeen vapun ympärillä. Koulusta vapautui yllättäen pitempi jakso ja minulla oli muutama asia hoidettavana lahden toisella puolella. Ja eihän se pikkuloma todellakaan pahaa tehnyt, nyt on uutta virtaa selvittää vielä nämä viimeiset tentit ja deadlinet. Ja opiskelurauha on taattu ilman koiraa, vaikkakin asunto on oudon hiljainen...

Koiran passi jossa sisällä asianmukaiset leimat ekinokokki -lääkityksestä, tarvitaan siis vain Suomeen päin mennessä.

Tallinna reisisadam, D -terminaal. Saatiin oikein henkilökohtainen autokuljetus Suomeen, luksusta :)

Virossa ei voi edes kuvitella löytävänsä salmiakkijäätelöä, hyödynsin siis Suomen -matkan ;)

Suomessa oloni aikana sain hoidettua asioita, opiskeltua (enemmän tai vähemmän :D), vietimme vappua ja sain myös levättyä. Tartoon palasin toukokuun alussa setvimään tämän viikon neljää tenttiä, yhtä esitelmää ja yhtä parasitologian arvosteltavaa ryhmäkeskustelua. Tänään torstaina on jäljellä enää yksi tentti ja tähän mennessä kaikki tehtävät ovat menneet läpi, tämä on siis ollut melko tehokas viikko :)

Tämän viikon aikataulu on seuraava:
Ma - virologian kirjallis-suullinen tentti (tuloksena A eli paras arvosana, jee :) )
Ti - Parasitologian "Team Based Learning -exercise" eli arvosanaan vaikuttava praksa
Ke - Siemennyksen eksam, parasitologian praksa, Suolet ry:n kevätkokous
To - Farmakologian esitys (koirien epilepsian lääkehoito), diagnostiikan termikoe
Pe - Veterinary Public Healthin loppukoe 2/2, iltapäivällä oman ryhmän kanssa vielä parasitologian ryhmätyötä
La - Suolet ry:n järjestämä hoitajainfo

Ensi viikolla on vielä kirurgian lukukauden loppukoe, diagnostiikan praksa jossa käsitellään laboratorionäytteiden keräämistä ja analysointia sekä perjantaina farmakologian eksam, joka käsittää kaikki tämän kevään aihealueet. Myöhemmin vielä diagnostiikan loppukoe ja se olisi sitten kesäloma :)

Minusta tuntuu että postaan tosi usein näitä kahvikuppi+kone+kirjat+suklaa -kuvia, mutta siitä tämän opiskelijan arki usein koostuu - koulun/tentin jälkeen etenkin näin keväällä on heti aloitettava seuraavan aineen materiaalien kanssa jotta seuraavana päivänä osaisi vastata tenttiin edes jotain :D Mutta sitä jaksaa kun tietää että tämäkin urakka loppuu joskus ja kaikki vie kohti sitä omaa ammattia loomaarstina :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti