torstai 25. lokakuuta 2012

Lunta!

Tänään Tartoon saapui ensilumi :) Vaikka maata peittävä lumikerros on vielä niin ohut että nurmikko paistaa läpi, lenkillä aloin jo fiilistellä talven tuloa (koiran omistajana kun nämä sateiset ja kuraiset "siirtymävuodenajat" ei ole sitä parasta aikaa :D) Ensilumi jos mikä on loistava syy alkaa täyttää kämpän kaikkia vapaita pintoja kynttilöillä :)





Lenkillä yritin saada kännykkällä napattua kuvaa kelistä, jossa tänään ulkoiltiin. 

Jos oikein tarkkaan katsoo niin voi nähdä että lunta (räntää) todella satoi jo päivällä! :D (nyt klo 20 aikaan illalla lumi on jo alkanut jäädä maahan, uusi kokemus kuvassa näkyvälle kesäpennulle :)  )

Todisteena talven tulosta "luminen" koira :)
Lenkiltä kotiuduttuamme Wäinö kömpi lämmittelemään mökkiinsä (tämä pentu tuntuu olevan luolakoirien sukua, tykkää nukkua sängyn alla ja tässä kopissaan) ja minä järjestelin tavarat, jotka kouluviikon aikana eivät olleet ihan löytäneet takaisin omille paikoilleen (nyt näkyy taas pöytä, kun se ei ole peitettynä luentoprujuilla!) Tänään on siis "meidän perjantai" ja kouluviikon (opetuksen) viimeinen päivä. 





Opiskeluihin liittyvää tapahtumaa on kuitenkin luvassa myös huomenna ja lauantaina kun pääsen osallistumaan Viron eläinlääkäripäiville täällä Tartossa! :) Huomenna aamusta klo 9 alkavat luennot erinäisistä aiheista ja eri puhujat luennoivat aina iltapäivälle asti. Huomisen pääteemana on pieneläinten hampaat, yleistä tietoa sekä traumojen hoitotapoja. Lauantaina olen ajatellut mennä kuuntelemaan suureläinpuolelle luentoja hevosten sairauksista yleensä, koska oma hevostietämys rajoittuu muutaman vuoden ratsastuskokemukseen, sairauksista en tiedä kaviokuumetta ja ähkyä enempää... Molempina päivinä siis järjestetään luentoja pieneläin, suureläin ja hygieniapuolella, omat luentonsa saa valita aivan vapaasti.

 Tänä iltana on vielä ohjelmassa verisuonten opiskelua, vastaamisen tulisi olla ensi viikolla. Nähtäväksi jää, hallitsenko kaikki valtimot ja laskimot plus sydämen niin vahvasti että todella uskaltaudun vastaamaan ensi tiistaina. Tästäkin aiheesta järjestetään niin kirjallinen kuin suullinenkin vastaaminen, ja molemmat on läpäistävä jos mielii osallistua eksamille. Kirjallisessa osassa tunnistetaan verisuonia piirretyistä musta-valkoisista kuvista (samoja kuin oppikirjoissa) ja suullisissa vastaamisissa samaisia suonia kaivetaan itse preparoiduista eläimistä. Opettajamme toivoi vastaajia jo ensi tiistaille (5 päivän päästä). Parempi siis jatkaa opiskeluja vielä hetki kahvin voimalla, huomenna tästä palkkiona ekat oikeat eläinlääkäripäivät luentoineen :)


Arteria coronaria sinistra, ramus interventricularis paraconalis ja muut mukavat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti