lauantai 20. lokakuuta 2012

Näyttelymenestystä ja opiskelua

Viikko sitten tehty reissu Suomeen ja Hyvinkäälle Spanieliliiton erikoisnäyttelyyn kannatti: pieni Wäinö -koohotin oli lopulta VSP -pentu kunniapalkinnolla! Pentu yllätti hyvällä (= tavallista rauhallisemmalla) käytöksellään ja esiintymisellään ja esitteli tuomarille onneksi vain parhaat puolensa :) Näyttelyssä oli mukana myös Wäinön sisaruksia, joilla kaikilla näyttelyt menivät myös oikein mukavasti. Kasvattajakin oli paikalla todistamassa kasvattiensa kehämenestystä :) Seuraavan kerran pentu pääsee kehään Tarton kansainvälisessä näyttelyssä marraskuun alussa, katsotaan kuinka siellä käy...

Kehäkettu rusettien kanssa, VSP -pentu ja KP. Saimme myös Suomen kooikerhondje ry:n hienon kiertopalkinnon huolehdittavaksemme tämän vuoden ajaksi :)

Suomitauko tuli taas tarpeeseen, ajatukset oli hyvä saada hetkeksi pois opiskeluista ja tulevista tenteistä (joita todella riittää). Aika kului näyttelyn lisäksi koirien kanssa lenkkeillessä ja treenaillessa sekä teatterissa, kun vihdoin ja viimein pääsin "kotiteatteriin" katsomaan Varasto -näytelmän. Olen yläasteelta saakka käynyt katsomassa kaikki vähänkään kiinnostavat näytelmät kaupunginteatterilla, eikä Tartoon muutto ole sille este, vaan hidaste :D Tartossa on tietysti myös upea Vanemuise -teatteri jonka esityskalenteri on todella monipuolinen (ooppera, baletti, puhenäytelmät, konsertit). Usein täällä ollessa tulee vain oltua niin kiinni koulussa, tenteissä ja koiraharrasteissa että kulttuuri uhkaa jäädä vähälle. Muutaman tanssiesityksen olen ehtinyt käydä katsomassa ja seuraavaksi olisi tarkoitus käydä katsastamassa musikaalipuoli, kunhan tentit ja vahearvestukset helpottavat :)

Juuri nyt projektina on oppia kaikki tarpeellinen histologian aihealueista "hermosto" ja "ruuansulatus". Histologiassa tarkastellaan näitä aiheita solutasolla: minkätyyppisistä soluista eri elimet ja niiden kerrokset muodostuvat ja mitä kerroksia eri elimillä ja niiden osilla ylipäätään on. Histologiaa opiskellaan niin luennoilla kuin käytännön tunneillakin, joissa pääsemme itse tutkimaan preparaatteja ja etsimään eri rakenteita ja solutyyppejä näytteistä. 

Sivu histon oppikirjasta, suoliston eri osien läpileikkaukset

Mitä lähemmäs pääsemme joululomaa (n. 8 viikkoa aikaa!) sitä tiheämmin eri aineissa alkaa olla vahearvestusia (välikokeita) ja vastaamisia (anatomian suulliset ja kirjalliset). Useissa aineissa välikokeet on suoritettava hyväksytysti ennen kuin saa luvan osallistua eksamille (varsinainen tentti lukukauden lopulla). Joissain aineissa välikokeet määräävät osittain jo kurssiarvosanaa ja osassa aineita ei välttämättä ole suurta kaikenkattavaa eksamia, vaan kokeet suoritetaan aihealueittain ja näiden kokeiden arvosanoista muodostetaan kurssiarvosana. Välikokeet ovat hyödyllisiä, sillä ne auttavat pysymään kurssin aikataulussa, eikä eksamille lukemista tarvitse aloittaa "ihan alusta". Ensi viikolla minulla on kaksi koetta: anatomian kirjallinen sekä mainitsemani histologia. Seuraavalla viikolla on jälleen kaksi koetta, etologia (eläinten käyttäytymistiede) ja biokemia. Tasainen muutaman kokeen viikkotahti jatkuu eksamisessille (koejakso) asti kiristyen loppua kohden.

Koira nukkuu vielä tokotreenien ja juoksulenkin jäljiltä ja minä olen hetken nollannut ajatuksia blogin päivityksellä, nyt vielä vähäksi aikaa jatkamaan histologian parissa ennen kuin pentu alkaa vaatimaan huomiota :) Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti